Over De Wijnloft

De Wijnloft is opgericht op 03/01/2017 en levert jou als wijnliefhebber zowel wijnen aan particulieren als aan horecagelegenheden, meestal gesitueerd in onze prachtige regio Diest en Scherpenheuvel. Heb jij 2 jaar hotelschool wijnkenner gedaan bij Peter Colemont van Clos d’Opleeuw en 1 jaar wijnbouwer bij Syntra? Dan deel jij vast dezelfde passie voor wijn als ik. Ondertussen hebben wij met 5 vrienden ook een eigen wijngaard in het Hageland, waar we met veel plezier de mooiste wijnen verzorgen.

Onze visie is om wijnen te vinden die aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en portefeuille. We willen jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, zodat jij kunt genieten van een uitstekende selectie wijnen. In onze gezellige winkel kun jij bovendien de wijnen proeven voordat jij een keuze maakt.

Bij De Wijnloft gaan we verder dan alleen het leveren van wijnen. Samen met jou werken we in overleg een uitgebalanceerde wijnkaart uit die perfect past bij jouw culinaire creaties. Elk jaar organiseren we ook boeiende degustaties, waarbij we tijdens de winterperiode focussen op krachtige wijnen, in de lente heerlijke frisse wijnen en bijzondere champagne. Jouw mening is voor ons van groot belang, en daarom betrekken we jou graag bij dit proces tijdens de degustaties; de wijnen die jij goed bevindt, krijgen een ereplaats in ons gamma.

We nemen de tijd om elke wijn zorgvuldig te proeven voordat we ze in ons assortiment opnemen. Ook jouw hulp en feedback tijdens de degustaties zijn voor ons waardevol. Zo kunnen we de kwaliteit waarborgen en de beste wijnen selecteren.

Naast onze uitstekende leveranciers, importeer ik persoonlijk ook een aantal wijnen uit Frankrijk en Italië. Zo willen we jou een unieke selectie aanbieden die je wellicht elders niet kunt vinden.

Dus als jij je wil onderdompelen in de wondere wereld van wijn, nodigen wij jou van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij De Wijnloft!

Proost, op een smaakvolle ervaring!